De Antwerpse Karel de Grote Hogeschool biedt met ‘Next Gen Talents’ een nieuw aanbod. Studenten krijgen al tijdens hun opleiding de kans om als consultant voor een takenpakket bij een bedrijf aan de slag te gaan. “Een win-winsituatie”, klinkt het.

 

De Karel de Grote Hogeschool (KdG) richtte in 2016 een kennis- en dienstverleningscentrum voor young professionals op. “We stelden niet alleen vast op basis van onderzoek, maar ook uit gesprekken met afgestudeerden, dat meer dan een op de twee jonge starters tijdens het eerste jaar aan het werk al uitkijkt naar een andere werkgever”, vertelt Leen Christiaens, oprichter en hoofd van het KdG Career Center.

 

Uit een onderzoek in april 2021 is gebleken dat maar 14% van de bedrijven een specifiek onboardingsbeleid heeft voor young professionals. “Dat is jammer, want dezelfde groep van bedrijven (84%) geeft aan dat young professionals onmisbaar zijn in de dagelijkse werking van hun organisatie. Vooral de logistieke managementprofielen zijn zeer gegeerd”, vertelt Christiaens.

LEES OOK


KdG Career Center

Als Kennis- en Dienstverleningscentrum Young Professionals streeft KdG Career Center naar job happiness van young professionals. Om dit te realiseren biedt KdG Career Center verschillende vormen van dienstverlening aan naar studenten, alumni en bedrijven en organisaties.

Contacteer ons

Lees ook