Hafsa Bouassem is 25 jaar en she loves her job. Ze ziet zichzelf niet meteen ergens anders werken. Hoe fijn is dat?! Ze geeft ons graag een kijkje in haar traject tot op vandaag. En tussendoor gooit ze nog met enkele nuttige tips die ze zelf graag had gekregen toen ze nog studeerde. Lees vooral mee!

 

Laten we beginnen bij het begin: hoe heb je je studierichting gekozen?

 

Tijdens het middelbaar studeerde ik Kantoor. Talen waren toen niet mijn sterkste vak, dus zocht ik nadien naar een studie met weinig talen. Dat werd Sociaal Werk, maar al snel voelde ik dat het geen richting was voor mij. Dat jaar, in 2019, trok er een andere specifieke richting mijn aandacht.

De opleiding Accountancy sprak me wel heel erg aan, mede omdat ik dat vak al had gekregen tijdens het middelbaar. Ondanks de talen in die richting en het kleine stemmetje in mij dat zei dat ik dat niet kon, ben ik er toch 100% voor gegaan. En wat bleek: ik had mezelf te laag ingeschat! Die opleiding sloot perfect aan bij mijn middelbaar diploma. Zo kon ik mijn vaardigheden verder ontwikkelen. Het vak Engels heeft me zelfs geholpen want veel termen in mijn huidige functie zijn in het Engels. Zo kon ik van in het begin snel mee.

 

Voor je stage koos je voor DKT (De Keyser Thornton). Waarom net dat bedrijf?

 

Om de juiste keuze te maken heb ik andere studenten aangesproken en hun feedback gevraagd over hun stage ervaringen. Van DKT hoorde ik veel positieve dingen, dus waagde ik daar mijn kans. Met succes!

Dat is ook meteen mijn tip voor studenten die een stagebedrijf zoeken: ga ten rade bij medestudenten. Zo krijg je meteen handige informatie die je kan helpen.

 

Momenteel ben je vast in dienst bij DKT. Hoe ervaarde je de overgang van stagiair naar vast medewerker?

 

Eigenlijk werd ik tijdens mijn stage al behandeld als volwaardige medewerker. Van in het begin werd ik heel warm onthaald en kon ik alles vragen aan mijn collega’s. Zelfs wanneer ik domme vragen stelde! (lacht) Dan zeiden ze: “Er bestaan geen domme vragen.” Intussen zit ik wel in een ander team.

 

Vertel ons meer!

 

Tijdens mijn stage had de afdeling Logistiek veel werk. Ze hebben me toen gevraagd of ik een dagje wilde meedraaien. Dat beviel me supergoed. En hen blijkbaar ook, want ze stelden me nadien voor om als jobstudent te blijven en hebben me dan een contract aangeboden. Momenteel werk ik als Import Manifest bediende. Iets helemaal anders dan Accountant! Ik kende er niets van in het begin, maar nu voel ik me er als een vis in het water.

 

Wat ik het leukste vind aan mijn job? Het vrijgeven van containers. Dat is wonderbaarlijk, en voelt een beetje als macht hebben. 😉

 

Als je terugkijkt op je eigen traject, wat zou je je jongere zelf willen vertellen?

 

Ik kom van een BSO opleiding in het middelbaar. Daar is niets mis mee maar toch zei iedereen in mijn omgeving dat ik daardoor geen hogere studies zou aankunnen. Ik weet nu dat als je iets echt wil en je gaat ervoor, dan lukt het. Ik ben trots dat ik van BSO kom en toch een hogeschool diploma heb gehaald. Dus ik zou aan alle BSO studenten die een hogere opleiding ambiëren willen zeggen: laat je niet doen door al die vooroordelen en volg je eigen gevoel! Geloof in jezelf.

 

Welke tip heb je nog voor onze huidige studenten?

 

Als er een opportuniteit op je pad komt en het voelt goed, ook al past het niet helemaal binnen het plaatje van je studies, ga er gewoon voor en zie waar je terecht komt. Uit elke ervaring leer je nieuwe dingen en dat is alleen maar positief. Niet teveel twijfelen, gewoon springen!

 

Dankjewel Hafsa!

LEES OOK

Partners

‘De kracht van keuzes: waarom je moet doen wat jij wilt in het leven.’ Nathalie Van Gysel

Testimonials

'Ik zou nooit meer kiezen voor een werkgever omdat het goed staat op mijn CV.' Kateryna Vitenko, Cross Media Management


KdG Career Center

Als Kennis- en Dienstverleningscentrum Young Professionals streeft KdG Career Center naar job happiness van young professionals. Om dit te realiseren biedt KdG Career Center verschillende vormen van dienstverlening aan naar studenten, alumni en bedrijven en organisaties.

Contacteer ons

Lees ook

Testimonials

'Ik zou nooit meer kiezen voor een werkgever omdat het goed staat op mijn CV.' Kateryna Vitenko, Cross Media Management