KdG matcht studenten en bedrijven in gloednieuw traject.

 

KdG Career Center en Recrewtment slaan handen in elkaar met gloednieuw format voor student consultants. Baloise Insurance stapt als eerste bedrijf in. 

 

Talent vinden en vasthouden, het is een uitdaging voor elk bedrijf. Voor young professionals is het verkennen van de arbeidsmarkt en het vinden van een job die bij hen past een grote uitdaging. Het Career Center van Karel de Grote Hogeschool (KdG) ontwikkelde daarom Next Gen Talents. Een nieuw traject dat haar tweede- en derdejaarsstudenten in management- en IT-opleidingen de kans biedt om op lesvrije momenten een project of takenpakket voor een bedrijf uit te voeren. De student consultant wordt tijdens het traject opgevolgd door een Talent Coach van het KdG Career Center. Hr dienstverlener Recrewtment staat in voor de praktische afwikkeling en de matching tussen vacature en student. 

 

Het KdG Career Center van Karel de Grote Hogeschool ondersteunt studenten, alumni, bedrijven en organisaties en zet daarbij steeds in op job happiness van young professionals. Daar sluit dit nieuwe traject Next Gen Talents naadloos bij aan. “Het is een kans voor studenten om hun kennis en talenten te verrijken en af te toetsen aan de praktijk, om bedrijven te leren kennen en bij te verdienen in hun field of interest”, vertelt Leen Christiaens, hoofd van het KdG Career Center. “Tegelijk laat het bedrijven toe om al in contact te komen met young professionals tijdens hun studies en talenten te scouten.” 

 

“We kiezen er bewust voor om de lat hoog te leggen. We willen van Next Gen Talents een kwaliteitslabel maken. Het opleveren van resultaat en het nemen van verantwoordelijkheid staan met stip voorop, en dit vertaalt zich in hoge eisen bij de selectie en matching van studenten.” Maar ook langs bedrijfskant leggen we de lat hoog. Voor elk project of takenpakket wordt voorafgaand nagegaan of het voldoende aansluit bij het studietraject en professionele ambities van de student. “De match moet dus langs beide kanten juist zitten.” 

 

Een initiatief als Next Gen Talents is broodnodig, verklaart Andreas Pfeffer, oprichter en gedelegeerd bestuurder van Recrewtment. “De krapte op de arbeidsmarkt die we vandaag meemaken is ongezien. We zijn ervan overtuigd dat we met Next Gen Talents een duurzaam antwoord kunnen bieden aan bedrijven met gemotiveerde young professionals die staan te springen om een bijdrage te leveren. Bedrijven kunnen zich trouwens via Next Gen Talents op de kaart zetten bij deze toekomstige generatie. Een win-win voor alle partijen,” besluit hij. 

 

De gemotiveerde en zorgvuldig geselecteerde student consultants reiken het bedrijf vanuit hun jonge en open blik vernieuwende inzichten aan en de student doet relevante ervaring op die aansluit bij zijn/haar studietraject, interesses en professionele voorkeuren. In tegenstelling tot traditionele stages, focust het Next Gen Talents traject op het opleveren van tastbare resultaten voor een afgebakend project of takenpakket. 

 

Cruciaal in het traject, is dat elke student consultant wordt opgevolgd door een Talent Coach van het KdG Career Center. Wie het traject succesvol beëindigt, ontvangt bovendien een Next Gen Talents certificaat: een meerwaarde en extra referentie voor het CV. Bedrijven kunnen van hun kant toewerken naar het behalen van het Next Gen Talent kwaliteitslabel. 

 

Meer info Next Gen Talents.

 

 

 

Leen Christiaens 

Hoofd KdG Career Center 

Kennis- en dienstverleningscentrum young professionals 

M 0473 78 12 44 

E leen.christiaens@kdg.be 

www.kdg.be/careercenter 

 

Andreas Pfeffer 

Oprichter en gedelegeerd bestuurder 

M 0497 45 27 30 

E andreas@recrewtment.be 

www.recrewtment.be 

LEES OOK


KdG Career Center

Als Kennis- en Dienstverleningscentrum Young Professionals streeft KdG Career Center naar job happiness van young professionals. Om dit te realiseren biedt KdG Career Center verschillende vormen van dienstverlening aan naar studenten, alumni en bedrijven en organisaties. KdG Career Center maakt deel uit van Karel de Grote Hogeschool, Antwerpen.

Contacteer ons

Lees ook