Studenten werken vanaf het eerste jaar van de opleiding aan loopbaancompetenties.

 

ANTWERPEN, 3 OKTOBER 2022 – Studenten tasten bij het afstuderen nog te vaak in het duister. Ze lopen verloren in de veelheid aan jobmogelijkheden en bedrijfsstructuren, en ook naar hun eigen ambities is het nog zoeken. COURSE TO CAREER helpt hen vanaf nu om hier duidelijkheid in te brengen en acties te bepalen. Het digitaal platform, ontwikkeld door KdG Career Center samen met Edumundo, bereidt studenten gericht voor op de arbeidsmarkt en hun loopbaan. Course to Career brengt structuur en overzicht. Aan de hand van opdrachten, video’s en inspirationals maken studenten hun drivers, sterktes en ambities tastbaar en verdiepen ze hun inzichten volgens opgedane praktijkervaringen. Dé ideale voorbereiding voor een happy career. Course to Career is beschikbaar voor alle hogescholen en universiteiten. Ook loopbaancentra kunnen er gebruik van maken.

 

“Zelfkennis, loopbaancompetenties en andere soft skills moeten zo vroeg mogelijk ontwikkeld en gestimuleerd worden en dat begint op de schoolbanken. Inzetten op loopbaancompetenties in een vroeg stadium, helpt jongeren om weloverwogen keuzes te maken om hun loopbaan vorm te geven”. Dat blijkt uit pas verschenen onderzoek van SERV (2022). Course to Career geeft invulling aan deze nood.

 

“We laten studenten al van bij het begin van hun studieperiode actief nadenken over hun loopbaan, startend bij zichzelf”, vertelt Leen Christiaens, hoofd van KdG Career Center, die samen met Edumundo dit platform ontwikkelde. “Wat betekent job happiness voor hen? Hoe kunnen ze dit gericht doorvertalen naar functies, bedrijfscultuur, leidinggevende, teamwerk? Dankzij Course to Career ontwikkelen studenten stap voor stap loopbaanskills om zich proactief en gericht te oriënteren op de arbeidsmarkt. Ze staan zélf aan het roer om hun happy career uit te bouwen.”

 

Course to Career wisselt theoretische denkkaders af met inspirationals, tips, quotes, tests en visuals. Tussenin volgen opdrachten, gestructureerd in verschillende onderdelen. Een opleiding gaat hier op zijn eigen manier mee aan de slag en kan het geheel doorlopen of stelt een traject samen op maat van het eigen curriculum. Studenten van alle trajecten Organisatie & Management van Karel de Grote Hogeschool gaan vanaf dit academiejaar met Course to Career aan de slag en dit voor de volledige studieperiode.

 

Leen Christiaens: “Course to Career heeft niet tot doel om volledig te zijn. Wel om structuur en overzicht te brengen in het proces en de veelheid aan tools, methodieken en kaders die er vandaag bestaan omtrent loopbaandenken. Het brengt inzichten samen, die doorheen het studietraject steeds verder worden verdiept en geconcretiseerd.”

 

Het digitaal platform werd de afgelopen 2 jaar geproefdraaid in de stagetrajecten van Organisatie & Management. Nelle Van Doorslaer, Event- en Projectmanagement en Silke Declerq, Business & Languages getuigen:

 

Nelle: ‘Dankzij Course to Career ben ik te weten gekomen wat mijn ambities zijn en welke job ik graag wil doen. Hierdoor ben ik ook assertiever geworden. Ik durf sneller te benoemen wat ik wel of niet zie zitten. Ik voel me beter voorbereid op de arbeidsmarkt en dat geeft me het nodige zelfvertrouwen. Nu besef ik hoe belangrijk het is dat je ook als student al stilstaat bij carrièreplanning.’

 

Silke: ‘Course to Career hielp me om structuur te brengen en beslissingen over mijn carrière te kaderen. Hierin startten we steeds vanuit onszelf, onze eigen drijfveren, sterktes en passies. Deze pasten we dan stap voor stap toe op een werkcontext. Course to Career geeft je ook veel ondersteuning in je eigen reflecties. Je deelt er wat je wil, er zijn geen vaste keuzemogelijkheden. Bovendien bouwt het verder op elke stap die je zet in je studie- en stagetraject. Het is ook een online tool, altijd en overal beschikbaar dus. Dat is handig om op elk moment naar terug te grijpen, dingen in te noteren of in bij te houden.’

 

Course to Career is beschikbaar voor alle hogescholen en universiteiten. Ook voor loopbaancentra kan het een handige tool zijn. Op die manier zetten steeds meer starters bewust en zelfzeker de stap naar een carrière die bij hen past.

 

Meer info of interesse in een demo? Klik hier.

LEES OOK

Testimonials

'Achter alle grote merken en bedrijven zitten mensen zoals jij en ik.' Arno Leurs, Marketing

Research

'De expertise over de noden en verwachtingen van young professionals en hun eerste ervaringen op de arbeidsmarkt, vonden we bij het KdG Career Center.' Gitte Peeters, Unique Career.


KdG Career Center

Als Kennis- en Dienstverleningscentrum Young Professionals streeft KdG Career Center naar job happiness van young professionals. Om dit te realiseren biedt KdG Career Center verschillende vormen van dienstverlening aan naar studenten, alumni en bedrijven en organisaties.

Contacteer ons

Lees ook

Testimonials

'Achter alle grote merken en bedrijven zitten mensen zoals jij en ik.' Arno Leurs, Marketing

Research

'De expertise over de noden en verwachtingen van young professionals en hun eerste ervaringen op de arbeidsmarkt, vonden we bij het KdG Career Center.' Gitte Peeters, Unique Career.