We zijn op bezoek bij AXI voor een babbel met Kim Mertens. Kim is KdG alumnus Applicatie Ontwikkeling, fervent voetballer en padeller, en hij houdt wel van een online videospelletje of twee. Wanneer we hem vragen wat zijn huidige functie bij AXI is, dan antwoordt hij drievoudig: Developer, Architect én Team Lead. Onze interesse is alvast gewekt!

 

Hoe kijk jij terug op je schooljaren?

double quotes
“Dat je van elkaar kan leren vind ik het leukste.”

In het 5de middelbaar switchte ik van Wetenschappen naar Boekhouden-Informatica. Ik zat niet 100% op mijn plaats en vrienden raadden me die richting aan. Het bleek meteen een goede beslissing. Nadien was de keuze voor Toegepaste Informatica op KdG snel gemaakt. Ik was zelfs thuis bezig met computers en dat wil iets zeggen. 😉

 

Wanneer ik terugdenk aan de opleiding dan zijn het vooral de groepsopdrachten die me zijn bijgebleven. Werken in teamverband spreekt me altijd aan. Dat merk ik ook in mijn huidige job. Je kan van elkaar leren en in een goed team zet iedereen in op zijn of haar sterktes.

Hoe was de overgang van student naar medewerker in loondienst?

 

Mijn loopbaan bij AXI begon tijdens mijn stage. De stageopdracht deden we met 2 en zowel Bart als ikzelf zijn hier nog steeds. We zijn daar zeker niet de enige in. Heel wat mensen blijven hier werken na hun stage.

 

Aan die periode heb ik goede herinneringen. Iedereen binnen het bedrijf was meteen heel open en je kon werkelijk bij iedereen terecht. Na onze eindpresentatie op school werden we apart geroepen en kregen we van AXI te horen dat we een voorstel konden verwachten. Het team van AXI, inclusief mijn huidige manager, kwam zelfs naar onze proclamatie. Dat maakte onze band meteen persoonlijk. Intussen ben ik al bijna 11 jaar aan de slag bij AXI!

 

Dus jij vierde je tinnen jubileum al?

 

Ja hoor, daar hebben ze iets voor georganiseerd. (lacht) Dat was net niet met chantage materiaal. 😉

 

Wat trekt jou persoonlijk zo aan bij AXI als werkgever?

double quotes
“Teamgebeuren vind ik heel belangrijk. Je werkt hier met een hecht team.”

Een goed teamgevoel en een goede manier van samenwerken is heel belangrijk voor mij. Je werkt hier met een heel hecht team en kent je collega’s. Bijna al het development gebeurt hier op kantoor.

 

Verder krijg je hier appreciatie en erkenning voor het werk dat je doet. Ik ben zelf een mooi voorbeeld van iemand die kansen heeft gekregen en die ook met 2 handen heeft vastgegrepen. Daardoor heb ik al een mooi parcours kunnen afleggen en heb ik verschillende taken en rollen gehad. Van developer in Oracle Forms, naar Java, tot Oracle APEX. En nu ben ik gegroeid tot Software Engineer, Architect en Team Lead. Dat had ik nooit kunnen denken tijdens mijn studies.

 

Welke tips zou jij willen meegeven aan onze huidige studenten?

 

Mijn eerste tip is: grijp kansen die voorbij komen! Ook al is het niet helemaal de richting die je voor ogen had tijdens je studies. Het gevoel moet natuurlijk juist zitten, maar je mag ook niet te star vasthouden. Het is pas door te doen dat je leert én dat je ontdekt wat je graag doet.

double quotes
“Doet er zich een kans voor, durf er dan ook voor te gaan.”

Verder is de manier waarop je communiceert in een professionele context heel belangrijk. Dus mijn tweede tip is: wees je bewust van je communicatie en je houding ten opzichte van de klant, collega’s en management. Met je eigen team kan je op een andere manier communiceren dan met de klant. Het technische luik van de job leer je al voor een deel tijdens de opleiding, maar leren communiceren doe je in de praktijk.

 

Dankjewel Kim voor het interessante gesprek. We wensen je nog heel veel groeikansen toe!

LEES OOK

Partners

‘Niet teveel twijfelen, gewoon springen. Geloof in jezelf!’ Hafsa Bouassem

Testimonials

‘Ik koos heel bewust voor een opleiding die sterk inzet op soft skills. Hard skills kan je jezelf gemakkelijk aanleren, maar soft skills, daarin moet je groeien.’ Jeroen Eelen, Event- en Projectmanagement


KdG Career Center

Als Kennis- en Dienstverleningscentrum Young Professionals streeft KdG Career Center naar job happiness van young professionals. Om dit te realiseren biedt KdG Career Center verschillende vormen van dienstverlening aan naar studenten, alumni en bedrijven en organisaties.

Contacteer ons

Lees ook

Testimonials

‘Ik koos heel bewust voor een opleiding die sterk inzet op soft skills. Hard skills kan je jezelf gemakkelijk aanleren, maar soft skills, daarin moet je groeien.’ Jeroen Eelen, Event- en Projectmanagement