Ik ben Nathalie, 28 jaar en ik neem het leven niet zoals het komt. Dit is misschien niet de standaard introductie die je verwacht van iemand die meermaals de workshop ‘ hoe schrijf je de ideale elevator pitch’ bijwoonde op KdG. Here’s the thing: ik neem liever mijn leven in eigen handen in plaats van te wachten op een kans die misschien nooit komt.

 

Van een mislukte eerste job tot zaakvoerster

 

Al vanaf het middelbaar wist ik 1 ding zeker: ik wil iets met talen doen. Mijn keuze voor de studierichting Talen-en intercultureel netwerken aan KdG was dan ook een logische keuze voor mij. Een praktijkgerichte opleiding waarin ik verschillende projecten uitwerkte en leerde omgaan met deadlines. Wat me vooral is bijgebleven? Mijn afstudeerstage van 4 maanden in Parijs.

Tijdens die periode heb ik voor mezelf echt een knop omgedraaid. Ik probeerde mijn perfectionisme aan de kant te zetten en me niets aan te trekken van de bedenkelijke blik die ik kreeg als ik Frans sprak (of een poging deed tot). Je m’en fou, gewoon gaan. Mezelf aanpassen aan de Franse cultuur, alleen wonen, een stage en ondertussen ook nog nieuwe mensen leren kennen. Niet evident, maar het was exact wat ik op die moment nodig had om mijn grenzen te verleggen en te durven springen in het leven.

De volgende sprong die ik maakte na dit avontuur? Een sabbatjaar in Spanje. Ja, ik wou absoluut nog Spaans toevoegen aan mijn talenkennis. Welke plek leent zich hier beter toe dan Salamanca & de Spaanse Costa del Sol?

 

Kansen komen niet zomaar op je pad, je moet ze zelf creëren

 

Je kent ze wel: mensen die bij tegenslagen zeggen ’t is dat zo het moet zijn’. Mja, dat zou kunnen. Maar je zou het ook anders kunnen zien en reflecteren hoe je het volgende keer beter kan aanpakken. Ik wil niet diegene zijn die je van je roze wolk haalt, maar nee het komt niet zomaar aanwaaien.

Je eigen leven in handen nemen, zonder je te laten leiden door angst en meningen van anderen. Als ik dat had gedaan, had ik niet het parcours afgelegd dat ik nu heb gedaan. “Zou je dat wel doen na je bachelor een sabbatjaar nemen? Dan ga je nadien sowieso geen master meer willen doen”. “4/5e gaan werken op uwe leeftijd? Dat is toch not done”.

Zo’n meningen maken mij onzeker soms. Dat geef ik toe. Maar ik heb mij er niet door laten leiden. Ik ben op mijn gevoel afgegaan en heb keuzes gemaakt die op dat moment juist aanvoelden. Eerlijk? Ja dat was vaak met een bang hartje.

Waar het mij heeft gebracht? In een job als marketingverantwoordelijke bij Recrewtment waar ik de kans kreeg om een marketingafdeling vanaf 0 op te zetten. Naast deze job richtte ik in 2020 mijn eigen zaak op: Flowerytales. Daarbij plan en style ik events waarbij de totaalbeleving centraal staat. De combinatie van deze 2 jobs is de best of both worlds.

 

Doe je ding

 

Je moet niet doen wat iedereen doet. Het is jouw leven, dus leef het zoals jij wilt. Studeer geen richting waar je zelf niet 100% achter staat. Blijf niet in een job plakken die je ongelukkig maakt, gewoon omdat ze goed verdient. Daar wordt niemand beter van. Mijn advies? Doe je ding en maak keuzes waar jij achter staat. Alleen zo creëer je het leven dat jij voor ogen hebt.

LEES OOK

Testimonials

‘Ik koos heel bewust voor een opleiding die sterk inzet op soft skills. Hard skills kan je jezelf gemakkelijk aanleren, maar soft skills, daarin moet je groeien.’ Jeroen Eelen, Event- en Projectmanagement

Testimonials

'Ik zou nooit meer kiezen voor een werkgever omdat het goed staat op mijn CV.' Kateryna Vitenko, Cross Media Management


KdG Career Center

Als Kennis- en Dienstverleningscentrum Young Professionals streeft KdG Career Center naar job happiness van young professionals. Om dit te realiseren biedt KdG Career Center verschillende vormen van dienstverlening aan naar studenten, alumni en bedrijven en organisaties.

Contacteer ons

Lees ook

Testimonials

‘Ik koos heel bewust voor een opleiding die sterk inzet op soft skills. Hard skills kan je jezelf gemakkelijk aanleren, maar soft skills, daarin moet je groeien.’ Jeroen Eelen, Event- en Projectmanagement

Testimonials

'Ik zou nooit meer kiezen voor een werkgever omdat het goed staat op mijn CV.' Kateryna Vitenko, Cross Media Management