Ken jij AXI al? Ze ondersteunen bedrijven in hun digitale transformatie op strategisch en praktisch vlak. Wij worden vooral getriggerd door hun beleid en initiatieven voor young professionals. We gingen bij hen langs in Willebroek, maakten een praatje met de medewerkers, en meer bepaald met Leonora Cunaj die er in 2020 startte als young professional.

 

Leonora Cunaj (24) studeerde applicatieontwikkeling aan de Karel de Grote hogeschool. In de middelbare school kwam ze al in aanraking met verschillende programmeertalen. Toch was het niet meteen liefde op het eerste gezicht. Pas nadat ze zich verdiepte in de materie wist ze het zeker: dit is waar mijn toekomst ligt. Zo startte ze aan onze hogeschool aan de Bachelor Software Engineering. Hoe meer ze studeerde, hoe groter de passie voor informatica werd. In coronajaar 2020 ging ze als young professional aan de slag bij AXI.

 

Hoe ben je bij AXI terechtgekomen?

Ik deed mijn stage bij Axi. Die stage startte in oktober en tijdens de opleiding werd de vacature bij AXI gecommuniceerd. Zo ben ik bij AXI terechtgekomen en ‘blijven plakken’.

 

Wat maakte dat je ook na je stage wenste te starten bij AXI?

Het is een jong en dynamisch bedrijf met een leuke sfeer, ideaal als je net van de schoolbanken komt. Wat me vooral is bijgebleven uit mijn stage is dat er een goede begeleiding was. Ik hoorde van medestudenten dat ze soms bij bedrijven terecht kwamen waar je ‘je plan moest trekken’. Dat was bij AXI niet het geval. Ik leerde veel op korte tijd en kon zelfs mee naar klanten om projecten voor te stellen. Hoewel ik eerst overmand werd door stress, gaf het me wel voldoening. Dat een bedrijf al meteen zoveel vertrouwen had in mij, was ook een van de redenen dat ik er wou blijven. Nu ik er vast werk, weet ik ook dat dit deel is van de AXI-cultuur. Een van hun pijlers voor young professionals is de AXI playground waarbinnen je mag experimenteren en zelf kan ontdekken hoe je wil groeien.

 

Je spreekt over de AXI-cultuur. Wat houdt dat precies in?

AXI gelooft in haar mensen en laat dit zien, ze geven hen verantwoordelijkheid. Een klassieke top-down hiërarchie is er niet. De afstand tussen developers en managers wordt zo klein mogelijk gehouden en we worden gemotiveerd om inzichten te delen en zaken in vraag te stellen. Zelfs op het niveau van de planning, word je als developer betrokken in het salesproces bij klanten en de deadlines van de uitrol. Er wordt niets opgelegd zonder overleg.

Voor young professionals heeft AXI ook een AXI Academy. Binnen deze Academy word je begeleid om de overgang van school naar het professionele leven makkelijker te maken met een ruim aanbod aan opleidingen voor technische skills en soft skills.

 

Wat zijn jouw plannen?

Ik wil zeker bij AXI blijven en doorgroeien naar andere rollen. Momenteel ben ik developer, maar ik zie me groeien naar analist. Bij AXI wordt dit ook gestimuleerd en besproken. We hebben maandelijkse gesprekken om kort op de bal te spelen waarbij wordt gepolst naar onze noden, behoeften en hoe we ons voelen binnen de organisatie.

 

Waarom zouden onze afstudeerders een carrière bij AXI moeten overwegen?

AXI is een dynamisch bedrijf waar het niet erg is om fouten te maken. Die ruimte om te falen is belangrijk, zeker voor young professionals die hun eerste stappen zetten op de arbeidsmarkt. Het is vaak door fouten te maken dat je snel leert. Daarnaast organiseren ze heel fijne activiteiten voor hun medewerkers en heb je de keuze om op de verschillende locaties in Vlaanderen (Gent en Willebroek), vanuit Breda (NL) of van thuis uit te werken. Dat geeft de nodige afwisseling en flexibiliteit.

Maar wat voor mij het ultieme teken is van onze fijne bedrijfscultuur en de hechte band tussen de collega’s, is dat we onszelf ‘de Axianen’ noemen. Een Axiaan ben je in hart en nieren, het is deel van jouw identiteit.

 

Ben je afgestudeerd? Studeer je bijna af? Heb je interesse in het AXI Talent Program? Elke afgestudeerde met een diploma in het hoger onderwijs en minder dan twee jaar werkervaring kan hieraan deelnemen. Als jonge starter word je ondergedompeld in de AXI-cultuur, methodologie en technologie via kennisoverdracht en leuke activiteiten.

In 2022 kan je van 5 tot 23 september deelnemen aan het Axi Talent Program.  Meld je aan via volgend formulier.

LEES OOK

Testimonials

'Achter alle grote merken en bedrijven zitten mensen zoals jij en ik.' Arno Leurs, Marketing

Testimonials

'Voldoening krijgen uit hetgeen je doet, dat is voor mij job happiness. Als een job in het verlengde ligt van jezelf, dan ga je elke dag opgeladen door het leven.’ Niels Klockaerts, HR for Business


KdG Career Center

Als Kennis- en Dienstverleningscentrum Young Professionals streeft KdG Career Center naar job happiness van young professionals. Om dit te realiseren biedt KdG Career Center verschillende vormen van dienstverlening aan naar studenten, alumni en bedrijven en organisaties.

Contacteer ons

Lees ook

Testimonials

'Achter alle grote merken en bedrijven zitten mensen zoals jij en ik.' Arno Leurs, Marketing

Testimonials

'Voldoening krijgen uit hetgeen je doet, dat is voor mij job happiness. Als een job in het verlengde ligt van jezelf, dan ga je elke dag opgeladen door het leven.’ Niels Klockaerts, HR for Business